In 2008 nam Anneke Hoenderdos voormalig manege ’t Zeebroek over van zijn vorige eigenaren. Anneke gaf al een aantal jaar les aan kinderen met een hulpvraag. Bijzondere kinderen. In de manege waren al lessen voor gehandicapte ruiters. Om dit in goede banen te leiden is in 2008 Stichting Talentenplan Annerheide opgericht. Omdat de stichting de ambitie heeft om iedereen te helpen naam de stichting nu de naam Stichting Bijzondere Ruiters Brabant.

Anneke, eigenaresse manege-zorgboerderij Het Paardrijk, zit zelf niet in het bestuur van de Stichting. Wel werken de stichting en de manege nauw samen. Samen versterk je elkaar. Ruiters van de reguliere lessen helpen ruiters van de bijzondere lessen. Ook rijden er bijzondere ruiters in de reguliere groepen. Ben je nl slechthorend of slechtziend, of heb je bijvoorbeeld een diagnose ahdh betekent dat niet dat je ook een laag iq hebt. Met de juiste aandacht kunnen zij net als ieder ander heel goed mee in een groep op zijn of haar rij-niveau. Groepen van reguliere en bijzondere ruiters zijn ingedeeld op rij-niveau en leeftijd.

Alle ruiters zijn lid van manege Het Paardrijk. De bijzondere groepen bestaan uit 6 ruiters ipv 9 ruiters zoals in de reguliere lessen. De kosten voor de lessen zijn voor beide ruiters hetzelfde. Naast dat de groepen kleiner zijn is er bij de lessen van bijzondere ruiters meer hulp nodig, aangepast materiaal, en goed getrainde paarden. De stichting zorgt ervoor dat goed materiaal voorhanden is en de extra kosten die bij een les komen kijken gedekt worden.

Er rijden 5 groepen bijzondere ruiters, daarnaast zijn er een aantal individuele ruiters en zijn er bijzondere ruiters in de reguliere groepen.

Steun en hulp is van harte welkom. Op de website vindt je hoe je dit kunt doen.