Ons verhaal

De Stichting Bijzondere Ruiters stelt zich ten doel om de paardensport in zijn volle breedte te stimuleren voor mensen die verstandelijk of fysiek minder in staat zijn om de paardrijsport op een ‘normale’ wijze te bedrijven. Daarbij is het een doel om deze deelnemers zoveel mogelijk te integreren bij paardenactiviteiten voor mensen waarvoor deze doelstelling niet van toepassing is.Bijzondere Ruiters Brabant wil dit doel bereiken door het inrichten van de volgende activiteiten:

Deskundigheidsbevordering
– Het borgen van paardrijden voor mensen met beperking in de bedrijfsvoering van maneges.
– Actieve voorlichting geven aan verenigingen, stichtingen en maneges over de mogelijkheden en aanpak, zodat er voldoende maneges in Brabant met een afdoende aanbod gaat ontstaan.
– Aanvullende opleiding ontwikkelen voor het geven van lessen aan ruiters met een beperking.
Met als uiteindelijk doel dat toekomstige ondersteuning niet meer noodzakelijk is.

Historie

Bijzonder Ruiters Brabant is in 2008 opgericht als stichting Talentenplan Annerheide. Deze naam is ontleent van de 1e stal van Anneke Hoenderdos. In 2009 zijn we langzaam gestart met het vormen van een bestuur. In 2010 worden de eerste resultaten zichtbaar:

2010

–Marlies van Baalen, onze ambassadrice, heeft een paard geschonken aan  Talentenplan Annerheide. Het paard heet l’Esprit. Ze is 17 jaar en heeft veel mooie dingen gedaan in de dressuur. Esprit is super lief en heeft al met onze talenten gereden.

–Werving van vrienden van het talentenplan

– Boekenmarkt in Theetuin Het Aardrijk groot succes

– Het Paardrijk heeft op ons initiatief € 2.000,- subsidie ontvangen van het steunfonds Gehandicapten Paardrijden1 oktober 2010: Marlies van Baalen sponsort een paard!

2011

– Ondersteuning Regionale Special lympics

– Het Paardrijk organiseert in juni 2010 het onderdeel paardrijden voor de Special Lympics van Den Bosch. Op 6 oktober 2011 zijn de regionale Special Lympics georganiseert. Zowel het evenement als de organisatie was een groot succes. Bijzondere Ruiters Brabant heeft aan dit evenement een bijdrage geleverd aan alle vrijwilligers die mee hebben gewerkt.

2012

–Bijna € 1.100 opbrengst van de Varkentjesactie

–4e groep gestart met dank aan het Verhagenfonds

2013

–1 nieuwe groep gestart

–Project Stimuleringsfonds Bijzondere Ruiters Brabant gestart

2014

– Klittenbandzadel aangeschaft

2015

– Huisstijl en website ontwikkeld
– Afscheid genomen van het paard Tester en Noortje aangeschaft

2016

– Samenwerkingsverband gestart met de FPG