Als u een beperking heeft zijn er verschillende mogelijkheden om te kunnen paardrijden. In de eerste plaats hangt het van de beperking af. Heeft u bijvoorbeeld een lichamelijke beperking, een verstandelijke beperking, of een meervoudige beperking. Wil je graag goed leren paardrijden, of gaat het meer om de beleving met paarden? Is een groepsles mogelijk, of is privéles misschien toch meer geschikt? Samen met de stichting Bijzondere Ruiters BrabantPaardrijden proberen we antwoorden te vinden op uw vragen.

Daarna zoeken we een geschikte manege of stichting waar je terecht kunt. Dit kan een manege met reguliere lessen zijn, die misschien nét dat beetje meer aandacht kan geven waardoor meerijden in een reguliere les mogelijk is. Het kan ook een manege zijn die speciaal gericht is op ruiters met een beperking, en waar ze over speciaal harnachement beschikken en bijvoorbeeld een tillift. We proberen altijd iets te zoeken wat zoveel mogelijk in de buurt van de eigen woonplaats is.

De stichting heeft een groot netwerk en kent veel mensen in het werkveld. Ook heeft de stichting veel ervaring met ruiters met een beperking. Hierdoor kan zij u goed informeren over een geschikte manege, en welke manier van paardrijden het beste bij de ruiter past.

Dus bent u op zoek naar een geschikte manege en wilt u graag onderzoeken welke mogelijkheden er voor u zijn, neem dan gerust contact met ons op!

↑ Top

Website: Zegenrijk